CULTURA ORGANIZAȚIONALĂ A ȘCOLII GIMNAZIALE NR. 56

Orientați spre rezultate

Cultura organizațională a  Școlii Gimnaziale nr.56  este  rezultatul tuturor practicilor interne, a normelor de conduită, relațiilor școlare, valorilor, aspirațiilor şi motivațiilor membrilor unității.

Școala Gimnazială  Nr.56  are o cultură organizațională orientată spre rezultate, fundamentate pe o politică educațională de calitate. Ea  urmărește în mod constant o serie de direcții strategice: extinderea gradului de participare a angajaților în procesul de luare a deciziilor, activarea spiritului de echipă, recunoașterea contribuției individuale la efortul colectiv și consolidarea respectului reciproc. De foarte mult timp, activitatea școlară include doua principii: respectul pentru valori  și orientarea spre rezultate.

Ne păstram elitiști

 Școala noastră dă valoare talentului personal și locului specific în care ne desfășuram activitatea.

Creștem și ne păstrăm elitiști prin intermediul valorilor. Ceea ce ne-a adus pe noi atât de departe este pasiunea pentru anumite modele de comportament și standarde pe care le respectăm. Este vorba de o cultură a încrederii, a puterii de inovare, dorința de competență, de respectare a cuvântului dat și de deschidere spre modernitate. Pe fiecare dintre noi, toate acestea ne fac sa creștem și să mergem mai departe, împreună.

Ne respectăm cuvântul dat. Ceea ce ne carcterizează este credibilitatea în fața elevilor, a părinților, a colegilor noștri și a celorlalți parteneri sociali. Ne asumăm deciziile luate și promovăm dialogul cu ceilalți. Prin acțiune competentă și etică ne păstrăm respectul câștigat în comunitatea locală.