Cine suntem

Școala Gimnazială nr.56 promovează o educație de calitate axată pe valori și principii europene.

Școala nostră este o instituție publică de învățământ preuniversitar ce susține eforturile de învățare ale tuturor copiilor. În același timp, colaborăm cu autoritățile publice, cu toți factorii interesați, cu părinții și cu întreaga comunitate locală. Cu un corp profesoral de elită, Școala Gimnazială nr.56 a avut, de-a lungul timpului, o evoluție cu care ne mândrim.

Ce ne propunem

Ne propunem să păstrăm un standard înalt al politicilor educaționale, să venim permanent în întâmpinarea elevilor noștri, să implicăm părinții în activități nonformale și să strângem legăturile cu factorii locali. Dorim să rămânem în topul școlilor bucureștene și să promovăm excelența. Vrem să construim viitorul împreună!

Rezultate

De-a lungul timpului, școala noastră a obținut rezultate excepționale la aproape toate competițiile școlare la care a participat, câștigând premii și medalii prestigioase la concursuri și activități extracurriculare.

ȘCOALA GIMNAZIALA NR.56
ESTE CENTRU DE TESTARE CAMBRIDGE (KET, PET, FCE)

Infoșcoala

Puteti gasi aici date generale despre scoala noastra, strategia de dezvoltare, obiectivele educationale si multe altele.

Legislație

În această secțiune se găsesc acte normative subsecvente LEN, ROFUIP, metodologii și documente de interes general.

Oferta educațională

În fiecare an incercăm să îmbunătățim oferta scolară și să realizăm un proces educațional de calitate.

Scurt istoric

1948

Odată cu reforma  școlară din anul 1948, școala primește spre studiu și fete, ulterior împărțindu-se în două: „Școala de băieți nr. 23” și „Școala de fete nr. 24”. Anul  1956 aduce o nouă schimbare în viața școlii, cele două entități fuzionează formând „Școala Nr. 48 mixtă”.

1995

La aniversarea centenarului „Jose Marti”, sub egida UNESCO, în anul 1995, școala primește numele de Școala „Jose Marti”,  nume care o va consacra în mentalul colectiv, ca urmare a rezultatelor și a performanțelor înregistrate de-a lungul timpului.

1960

În anul 1960, în apropiere de șoseaua Mihai Bravu, este construit un nou sediu școlar, cel actual, unde se va muta „Școala Nr. 48 mixtă”. Tot în acest an, prin renumerotare, școlii îi este atribuit nr. 56.

2013

În 2013, școala își schimbă din nou numele în Școala Gimnazială Nr.56.